Charlotte Fløe

MASSAGE AKUPRESSUR MERIDIANBANE- OG ZONETERAPI ● HEALING 

Alternativ behandler – komplementær behandler

 Min behandlingsform

 

Vi taler altid først om, hvad du ønsker min hjælp til.

Du kan sagtens komme til min behandling med flere problematikker, som både handler om nogle fysiske- kombineret med nogle mentale udfordringer.
Eksempelvis en nedsat fysisk bevægelighed, kombineret med en smerte eller en udtalt træthed/udbrændthed.

Et godt og typisk eksempel kan være, at du kommer til min behandling med nedsat bevægelighed i nakke og skuldre samt en hovedpine. Undervejs i behandlingen kommer det måske frem at du har smertesituation i et knæ, og at det forhindrer dig i at motionere. 

Netop fordi behandlingen er holistisk (helhedsorienteret), vil alle disse symptomer kunne lindres på en og samme behandling … – og på 2-3 behandlinger er vi nok nogenlunde i bund, men så må du reservere 1,5 time.

Er du i rehabiliteringsforløb for cancer eller måske COVID-19 senfølger må vi se hvorledes du reagerer på den første behandling og hvad du kan klare. Her er det nok en god idé at nøjes med en times behandling til den første gang.

 

Behandling direkte på hud:

Jeg arbejder med massagen direkte på huden med en god og nærende olie.

Ved arbejde på hud beholder du naturligvis dit undertøj på, og jeg dækker dig til med håndklæder. Her er vævsarbejdet med den øgede blodgennemstrømning og den bedre lymfedrænage i fokus. Bedre bevægelighed og/eller smertelindring er i fokus.

Er der det nødvendige flow i de involverede meridianerne? Det arbejder jeg også med. 

Behandlingen kan mærkes, men den afstemmes altid efter dig (dit vævs tonus) og dit sind. Ingen får blå mærker, og alle kan mærke, at der bliver arbejdet med vævet – til tider mere dybdegående. 

 

Behandling udenpå tøjet/tæppe:

Jeg giver gerne behandlinger udenpå tøj og tæppe. Selv zoneterapi udenpå dine strømper er muligt. Her benytter jeg især shiatsu-tryk (meridianbane arbejde), akupressur, eventuelt varme healende hænder, blid behandling med massage af hovedbund og nakke. Tryk og massage af dine hænder og fødder kan forekomme og forsigtige tryk og omkring bughule, mave, lyske kan forekomme. Der er således flere muligheder for at give en god behandling selvom klienten beholder sit tøj på.

 

Sårbar:

Er du et sted i dit liv hvor du er mere sårbar?

Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at tage hensyn til dig og din situation. Du behøver ikke nævne så meget, hvis du har det bedst sådan, da jeg instinktivt fornemmer dig og dét.

Behandlingen tilrettelægges efter din dagsform og dit behov og dermed intuitivt.

Er du helt i bund – eksempelvis i en restitutionsfase, vil forsigtige tryk og rolige pulseringer give dig energi og hjælpe dig godt på vej. Jeg sørger naturligvis for at der kommer mere flow i meridianbanerne og det vil du kunne mærke.

Når du går fra mit behandlerrum vil du føle dig hjulpet, tilpas og have mere overskud.

 

Som du nok fornemmer, har jeg tilegnet mig flere behandlingsteknikker, som anvendes afhængigt af opgaven, som skal løses.

 

Massage

Min tilgang til arbejdet er altid primært med hænderne på kroppen, og jeg er en kyndig og grundig massør.

Målet er at hjælpe kroppen til balance. Kroppen er i stand til selv at søge mod bedring. Mit arbejde er din hjælp til selvhjælp. 

Jeg anvender massagen, tryk, enkelte stræk, i nogle situationer lidt pulsering (blide vuggebevægelser og modsatrettede skub i vævet). Jeg arbejder naturligvis lokalt på en skade, men jeg arbejder bestemt også i den modsatte region (forside/bagside højre/venstre, hoved/fødder, diagonalt), fordi hele kroppen har en sammenhæng.

Fx vil vores hjerne kunne få input til at udbedre en neurologisk problemstilling eller en smerte i venstre albue, ved at der arbejdes på samme område i højre albue. Der foregår synkronicitet i vores hjerne under en restitution.

 

Meridianbaner

Jeg arbejder med meridianbanerne fordi de har forbindelse til alt i vores krop og det mentale. Dermed også sindet. Herunder hjernen og det neurologiske system, vore organer, vort immunforsvar, vort elektriske system omkring- og i kroppen så som aura og chakra.

Blid massage af hovedet, nakke og ansigt synes jeg er vigtigt for en god behandling. Dels fordi jeg undersøger om venstre- og højre side føles ens. Og dels fordi der er så mange muskler og nerveforbindelse her, hvorfor det altid er utroligt givende for modtager at få en øget gennemstrømning og en øget opmærksomhed til området.

Det er et felt som jeg kan mærke og påvirke. Her fungerer mine hænder både som en elektrode og en impuls – og min klient kan mærke at der sker en positiv forandring i vævet, i kroppen, både fysisk og mentalt. Man kan godt sige at jeg forsøger at hjælpe Yin og Yang meridianerne til at vibrere så ens sammen, som muligt.

 

Healing

Javist er der noget healing med i mit arbejde, men det behøver du ikke forholde dig til. 

I situationer hvor der er symptomer på stress, et åndedræt der føles som ude af kontrol, tankemylder, søvnbesvær, angst, kærestesorg, skilsmisse, tab af nære, hovedpine, energiforladt, blokeret efter stressfyldte hændelser mm., – der healer jeg.

Med mine hænder arbejder jeg på dit elektriske felt i din krop og udenom din krop og scanner samtidigt tilstanden. Vi kan godt have en dialog derom samtidig, hvis du vil, men de fleste foretrækker ro.

Der går måske 5-15 minutter med det i løbet af en behandling og der kanaliseres samtidig en blid form for elektromagnetisme, – i min verden kaldet lys, farver, øgning af vibrationerne til din aura, dine chakra, din krop.  En hovedpine plejer jeg fx at kunne lindre betragteligt ved at undersøge, om det elektriske felt omkring kroppen er åbent og tilstrækkeligt godt vibrerende. Bedre kan jeg desværre ikke forklare det.

Healing er .et begreb, som ’vi’ i den vestlige kultur ikke ønsker at forstå eller beskæftige os med. Derfor er ordforråd, kendskab og såkaldt anerkendt forskning herom ikke særligt udbredt. 

 

Zoneterapi

Jeg arbejder altid forbi fødderne og giver i mine behandlinger nogen zoneterapi som supplement til massagen. Zoneterapien kan så meget. Jeg er i 2001 uddannet zoneterapeut og holder mig i dag opdateret med videreuddannelse hos blandt andet Touchpoint i KBH.

Det giver endnu en mulighed for at arbejde med klientens indre miljø i kroppen, eksempelvis det hormonelle system eller med at give ro til hjernens neurologiske eller mentale del.

Arbejdet med meridianbanerne sker også ved mit zoneterapeutiske arbejde da 6 meridianbaner, ud af vores 12 grundmeridianer, har terminalpunkt (sin begyndelse eller sin afslutning) på forfod.